Information om fodret

Hej alla läsare! :)
Först vill jag bara säga att alla valpar är nu tingade. Det två sista trefärgade tikarna blev tingade igår och nu har alla våra underbara valpar fått sig ett hem :)
 
Tänkte nu informera lite om deras mat. Det är väldigt många kompisar man oftast hör att deras hundar inte gillar fodret de får eller blir dåliga i magen. Så det kan vara viktigt/bra att hålla sig till något man vet de gillar. Våra vuxna hundar har ätit av den påsen till vänster (Royal Canin Adult Maxi -VITALITY SUPPORT) i ett par år och de äter upp varje gång. Så vi gjorde så att vi köpte exakt samma foder fast då Starter - Mother and babydog (påsen till höger dvs) för då prova om valparna samma foder funkar på det små liven. Och vi har fått köpa totalt 3 15kgs påsar av Starter för både mamma Lady och valparna äter på väldigt bra av det. 
Vi rekomenderar då att man fortsätter ge valpen samma foder, för då förhindra eventuella besvär och matstrejk från valpens sida. Till de som tingat valparna kommer få med lite foder av samma sort fast då Junior versionen vilket det enkelt klarar av vid 8 veckors åldern eftersom de redan är på föräldrarnas mat och tjuväter av den hehe. 
En 15 kgs påse kostar omkring 629-675kr beroende på vart man köper den. Vi handlar oftast vårt torrfoder från www.foderbilen.se - där kostar den 629kr och det är snabb leverans även fraktfritt vid köp över 500. Med en fullvuxen hund så räcker påsen oftast minst en månad, någon dag mindre om man har tränat hunden extra mkt den månaden förstås. Men som junior lär ju en sån påse räcka mycket längre tid än så. 
 
 
 
Såhär ser påsen ut, som ni ser så är det samma foder som påsarna på bilderna ovanför fast Junior då. Och det är av denna påsen som ni kommer få med er lite foder från oss när ni hämtar valpen :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0